:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 59-49 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل موثر بر قصد پذیرش فناوری اطلاعات سلامت در بیمارستان های تحت پوشش تامین اجتماعی شهر اصفهان با استفاده از مدل دان بیل و همکاران (2012)
ابراهیم رجائیان1 ، حمیدرضا پیکری#* ، نرگس زمانی3
1- کارشناسی ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
#استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران، استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران ، H.peikari@khuisf.ac.ir
3- استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (5161 مشاهده)
مقدمه: سازمانها برای ادامه حیات در دنیای پیچیده امروز نیاز به تغییرات اساسی دارند. فناوری های جدید اطلاعاتی می توانند از طریق ایجاد ساختارهای نوین و وظایف سازمانی جدید، به تحقق این هدف کمک کنند.
 هدف: از این رو سازمانها به بررسی میزان و عوامل پذیرش و عدم پذیرش فناوری اطلاعات در سازمانهای خود روی آورده اند و سعی نموده اند با درک عواملی که موجبات هر چه بیشتر پذیرش فناوری اطلاعات را فراهم می آورد زمینه انتقال، انتشار و بهره برداری از فناوری اطلاعات را در عرصه های مختلف فعالیت های سازمانی فراهم آورند.
مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری آن را کلیه پزشکان شاغل در دو بیمارستان تحت پوشش تامین اجتماعی شهر اصفهان (شریعتی و غرضی) به تعداد 260 نفر تشکیل داد، از این تعداد با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران،  به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، تعداد 155 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارSmartPLS  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
یافته‌ها: دانش استفاده از رایانه بر سادگی ادراک شده، اهمیت استاندارد سازی بر سادگی ادراک شده، اهمیت مستند سازی بر سودمندی ادراک شده، سادگی ادراک شده بر سودمندی ادراک شده، سادگی ادراک شده بر نگرش نسبت به کاربرد، سودمندی ادراک شده بر نگرش نسبت به کاربرد، نگرش نسبت به کاربرد بر قصد پذیرش تاثیرمعنادار دارد، ولیکن تاثیر اهمیت امنیت اطلاعات بر سودمندی ادراک شده مورد تایید قرار نگرفت.
نتیجه‌گیری: تعیین عوامل موثر بر  قصد پذیرش فناوری اطلاعات سلامت، به منظور استفاده بهتر از خدمات فناوری اطلاعات و رضایتمندی پزشکان این حوزه، ضروری به نظر می رسد.
واژه‌های کلیدی: اهمیت استاندارد سازی، اهمیت امنیت اطلاعات، اهمیت مستندسازی، دانش استفاده از رایانه، سادگی ادراک شده، سودمندی ادراک شده، قصد پذیرش، نگرش نسبت به کاربرد.
متن کامل [PDF 437 kb]   (1679 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/2/22 | پذیرش: 1397/8/22 | انتشار: 1397/8/22


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها