:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 3-1 برگشت به فهرست نسخه ها
قرنطینه یک مداخله موثر در کنترل بیماری کووید 19
مرضیه شیرازی خواه1 ، سعیده بهرامپوری*
1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مرکز تحقیقات سلامت در بلایا و فوریت‌ها، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران ، s.bahrampouri@gmail.com
چکیده:   (4324 مشاهده)
از زمان ارائه اولین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان شهر ووهان (WMHC) در مورد بیماری کووید 19 در دسامبر 2019 تاکنون، شیوع این بیماری مرگبار و ناشناخته موجب ایجاد هراس و نگرانی‌های عمومی برای جامعه جهانی شده است به ‌طوری‌که تا امروز (13 اردیبهشت)3.272.202 نفر در جهان به این بیماری مبتلا و 230.104 نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند. 
شیوع جهانی این بیماری، یک یادآوری ناگهانی همگانی بود که بیماری‌های عفونی یک تهدید مداوم برای سلامتی انسان هستند. خصوصاً در مورد بیماری‌های نوپدید و باز پدید که همیشه یک چالش بالقوه برای سیستم مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان هستند. 
از طرف دیگر شکاف دانشی موجود در مورد علت، راه‌های انتقال، درمان و مرگ‌ومیر بالای بیماری، توانسته است گمانه‌زنی‌ها پیرامون آن را افزایش داده و موجب سردرگمی بیشتر سیاست‌گذاران و درمانگران حوزه سلامت شود. به‌طوری‌که روزانه مقالات و مستندات متعدد و مختلفی در زمینه روش‌های انتقال، درمان و پیشگیری در محافل علمی و غیرعلمی مطرح می‌شود.
علاوه بر ناشناخته بودن بیماری مواردی نظیر قدرت سرایت بالای ویروس و کمبود تسهیلات موردنیاز ازجمله کمبود تخت‌های بیمارستانی، نسبت پزشک و پرستار به تخت، تجهیزات و امکانات مراقبتی مانند تجهیزات حفاظت فردی و ونتیلاتور و جمعیت بالای سالمندان باعث شده که چالش‌های اساسی را برای نظام‌های سلامت و سیاست‌گذاران مطرح نماید.
واژه‌های کلیدی: قرنطینه، بیماری کووید 19
متن کامل [PDF 175 kb]   (1363 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/13 | پذیرش: 1399/2/14 | انتشار: 1399/2/14


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها