:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 14-4 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت زنان باردار مبتلا به کووید 19 ونوزادان متولد شده از آن‌ها(یک مطالعه مرور سیستماتیک)
مریم شریعت زاده ، زهرا سرفراز ، فرشید الازمنی ، حمیدرضا عزیزی ، یزدان احمدی*
کارشناس ارشد پرستاری داخلی و جراحی،مربی، ایران ، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا ، دانشکده پرستاری ،گروه داخلی و جراحی ، haj_sh_13@yahoo.com
چکیده:   (5937 مشاهده)
مقدمه: در دوران شیوع بیماری‌های عفونی، زنان باردار و جنین آن‌ها جمعیت پرخطر را نشان می‌دهند. هدف: پنومونی کووید 19 یک بیماری بسیار عفونی مسری است. مطالعات قبلی نشان می دهد که برخی ویروس‌ها می توانند منجر به مرگ و میر مادران، انتقال ویروس به جنین و عفونت‌های پری ناتال شوند. مطالعه کنونی با هدف بررسی وضعیت زنان باردار مبتلا به کووید 19 و نوزادان متولد شده از آن‌ها انجام شد.
روش کار: مطالعه‌ی حاضر از نوع مطالعه مروری-سیستماتیک می باشد که برپایه اطلاعات جمع آوری شده از جست و جوی منظم منابع اینترنتی در پایگاه‌های انگلیسی زبان  Pub Med , Science Direct, Google scholar با استفاده ازکلید واژگان انگلیسی Pregnant Woman, Newborn, Utero, ,Pregnancy, Neonatal, COVID-19 بین ماه‌های ژانویه تا مارس 2020 میلادی انجام گردیده‌است. جستجوی کلی برای منابع مرتبط زنان باردار و کووید 19 ،317 مقاله بود. سپس  با اعمال فیلتر زمان این تعداد به 187 مقاله تقلیل پیدا کرد. در مرحله پایانی نیز با حذف مقالات تکراری و بررسی ارتباط مقالات با موضوع مورد مطالعه 20مقاله به عنوان منابع مربوطه و نهایی انتخاب شدند.
یافته ها: در همه گیری کووید 19 زنان باردار به دلیل تغییر سیستم بدنی برای ابتلا مستعدتر هستند. زایمان زودرس به عنوان شایع‌ترین عوارض بارداری در این موارد شناخته شده است. آزمایش RT-PCR  مایع آمنیوتیک، شیر مادر، جفت، خون بند ناف و ترشحات واژن زنان باردار مبتلا به کووید 19 منفی بود؛ حتی در مواردی که آزمایشRT-PCR  نوزاد مثبت بوده‌است. بنابراین احتمالا انتقال عمودی داخل رحمی  اتفاق نیافتاده است. اگرچه تنها تعداد محدودی از نوزادان با مادران بیمار، مبتلا به کووید 19 شدند با این حال، بروز التهاب مادر به عنوان یک نتیجه از عفونت ویروسی در دوران بارداری می تواند چندین جنبه از رشد مغز جنین را تحت تأثیر قرار دهد.
نتیجه گیری: طبق مطالعات انتقال عمودی داخل رحمی احتمالا رخ نداده است. پیامدهای آن دسته از زنان باردار که در اواخر بارداری آلوده شده‌اند مناسب به نظر می‌رسد و این نتایج با آگاهی از وضعیت مادر و جنین و مدیریت فعال حاصل می شود لذا توصیه می‌شود سازمان بهداشت جهانی ، توجه ویژه ای بر اجرای پروتکل های مراقبتی و حمایتی زنان باردار نماید.
 
واژه‌های کلیدی: کووید 19، نوزادان، بارداری، زنان باردار  
متن کامل [PDF 243 kb]   (5814 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/11 | پذیرش: 1399/2/22 | انتشار: 1399/2/22


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها