:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 67-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی صلاحیت بالینی پرستاران تازه کار از دیدگاه سرپرستاران
سمانه قربانی1 ، فاطمه حشمتی نبوی* ، حمید حیدریان میری3 ، سید رضا مظلوم4 ، سید احمد اکبری راد5 ، طاهره محبی5
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد. دانشکده پرستاری و مامایی ، heshmatiNF@mums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- مشهد. دانشکده پرستاری و مامایی
5- مشهد، بیمارستان هاشمی نژاد
چکیده:   (3253 مشاهده)
مقدمه : آموزش های ارائه شده در دوره کارشناسی باید بتواند  سطح پایه صلاحیت بالینی جهت مراقبت و حفظ ایمنی بیمار را در پرستاران تازه‌کار ایجاد نماید. بررسی صلاحیتهای بالینی پرستاران تازه‌کار از دیدگاه مدیران پرستاری می‌تواند ابعادی از صلاحیت پرستاران تازه‌کار را که نیاز به ارتقاء دارد شناسایی نماید.
 روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که با هدف بررسی صلاحیت بالینی پرستاران تازه‌کار از دیدگاه سرپرستاران آنها در بیمارستانهای منتخب آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 98 انجام شد.100 نفر از پرستاران تازه‌کار شاغل در سه بیمارستان آموزشی بزرگ شهر مشهد در این مطالعه شرکت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه صلاحیت بالینی و فرم اطلاعات دموگرافیک جمع‌آوری گردید. پرسشنامه صلاحیت بالینی (Creighton Competency Evaluation) توسط سرپرستاران تکمیل شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار Stata نسخه 1/14 و شاخص‌های توصیفی و رگرسیون استوار استفاده شد.
یافته ها:. یافته‌ها نشان‌داد که میانگین سنی شرکت کنندگان 72/1± 23/24 و میانگین صلاحیت بالینی آنها از دیدگاه سرپرستاران 26/16±55/59 برابر 65 درصد از نمره کل بود. با استفاده از رگرسیون استوار ارتباط صلاحیت با متغیرهای مورد مطالعه بررسی شد و ارتباط معناداری با هیچکدام از متغیرها نداشت.(P value>0/05)
نتیجه گیری: ارتقا صلاحیت پرستاران برای افزایش کیفیت مراقبت از بیمار به عنوان یکی از برنامه های اصلی مدیران پرستاری حائز اهمیت است.صلاحیت بالینی پرستاران تازه‌کار در ابعاد ارزیابی بیمار و قضاوت بالینی از دیدگاه سرپرستاران پایین‌ترین امتیاز را به خود اختصاص داد که باید در جهت ارتقاء آن برنامه‌ریزی شود.  با توجه به اینکه بین متغیرهای زمینه‌ای و متغیرهایی مانند علاقه به حرفه، مدت زمان شروع طرح با صلاحیت بالینی ارتباط معناداری مشاهده نشد، لازم است روایی سنجش صلاحیت از دیدگاه سرپرستاران مورد مطالعه بیشتر قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: صلاحیت بالینی، صلاحیت، آموزش پرستاری، پرستار تازه‌کار
متن کامل [PDF 237 kb]   (1068 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/29 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/1/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها