[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
سازمان نظام پرستاری::
تماس با ما::
::
سازمان نظام پرستاری

سازمان نظام پرستاری

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Scientifc Information Database
AWT IMAGE
..
فرم ها
..
سامانه نشریات پرستاری کشور

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای کمالی تبریزی

مرضیه کامکار، زینت بابایی، پروین کمالی تبریزی، سهیلا دانشی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

 
مقدمه: بسیاری از مطالعات اختلالات خواب را در  میان پرستاران در سطح جهان بررسی کرده­­اند، اما مطالعات اندکی به بررسی شناخت عوامل روان­شناختی مرتبط با مشکلات خواب در پرستاران پرداخته­اند؛ بنابراین این مطالعه با هدف بررسی نقش پیش­بین استرس شغلی، ذهن­آگاهی و شفقت به خود در اختلالات خواب پرستاران انجام شد.
روش­ کار: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های شهر تهران در سال ۱۴۰۲ بودند. از میان آنها، تعداد ۱۶۸ نفر براساس روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­آوری داده­های پژوهش از پرسشنامه­ استرس شغلی (۱۹۸۱)، مقیاس ارزیابی ذهن­آگاهی (۲۰۰۳)، مقیاس شفقت به خود (۲۰۰۳) و پرسشنامه اختلال خواب (۱۹۸۰) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­های پژوهش از روش آماری رگرسیون چندگانه در نرم افزار آماری  SPSS نسخه ۲۴استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین استرس شغلی (۶۳۶/۰=r، ۰۱/۰>P) با اختلالات خواب در پرستاران همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. بین ذهن­آگاهی (۳۵۳/۰- =r، ۰۱/۰>P) و شفقت خود (۴۴۲/۰- =r، ۰۱/۰>P) با اختلالات خواب در پرستاران همبستگی منفی و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که ۵/۴۰ درصد واریانس اختلالات خواب به ‌وسیله استرس شغلی، ذهن­آگاهی و شفقت به خود تبیین می‏شود.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد که استرس شغلی، ذهن­آگاهی و شفقت به خود می­توانند اختلالات خواب را در پرستاران پیش­بینی کنند. یافته­های این مطالعه به دانش موجود در مورد اختلال خواب در میان پرستاران و به افزایش کیفیت کار و رفاه پرستاران کمک می­کند. به علاوه براساس نتایج توصیه می­شود که دوره­های آموزشی مبتنی بر ذهن­آگاهی و شفقت به خود جهت بهبود خواب پرستاران برگزار شود.
 
 


پروین کمالی تبریزی، بهارک بلاشور، سارا محمدی، معصومه کمندلو،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

 
مقدمه: دانشجویان پرستاری یکی از گروه­های در معرض خطر خودکشی می­باشند و افکار خودکشی یک عامل پیشگویی­کننده مهم برای اقدام به خودکشی و تکمیل آن است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش استرس ادراک شده، ناگویی هیجانی و ذهن­آگاهی در پیش­بینی افکار خودکشی دانشجویان پرستاری انجام شد.
روش­ کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. تعداد ۱۸۰ نفر از دانشجویان پرستاری در حال تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ با روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب و به مقیاس استرس ادراک شده کوهن و همکاران (۱۹۸۳)، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو باگبی و همکاران (۱۹۹۴)، مقیاس آگاهی و توجه هوشیارانه برون و رایان (۲۰۰۳) و  مقیاس افکار خودکشی بک (۱۹۹۱) پاسخ دادند. داده‏های جمع­آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری در نرم افزار SPSS-۲۴ تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین استرس ادراک شده و ناگویی هیجانی با افکار خودکشی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (۰۱/۰>P). بین ذهن­آگاهی با افکار خودکشی رابطه منفی و معناداری وجود دارد (۰۱/۰>P). همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نیز آشکار کرد که ۹/۴۹ درصد واریانس افکار خودکشی دانشجویان پرستاری به ‌وسیله استرس ادراک شده، ناگویی هیجانی و ذهن‏آگاهی ‏تبیین می‏شود.
نتیجه­ گیری:  یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که استرس ادراک­شده و ناگویی هیجانی به­عنوان عامل خطر و ذهن­آگاهی به­عنوان عامل محافظت­کننده در بروز افکار خودکشی نقش دارند. از این رو، برای پیشگیری از اقدام به خودکشی دانشجویان پرستاری توصیه می­شود به درمان­های مبتنی بر تنظیم هیجان، شناخت­درمانی مبتنی بر ذهن ­آگاهی، رفتار درمانی دیالکتیک، درمان مبنی بر ذهنی­ سازی توجه ویژه­ای شود.
 
 

صفحه 1 از 1     

فصلنامه مدیریت پرستاری Quarterly Journal of Nursing Management
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700