[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
سازمان نظام پرستاری::
تماس با ما::
::
سازمان نظام پرستاری

سازمان نظام پرستاری

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله پژوهشی پرستاری ایران

مجله پژوهشی پرستاری ایران

..
Scientifc Information Database
AWT IMAGE
..
فرم ها
..
سامانه نشریات پرستاری کشور

AWT IMAGE

..
:: منابع استرس‌زا و شیوه‌های مقابله‌ای دانشجویان ::
 | تاریخ ارسال: 1391/9/21 | 

چکیده

مقدمه:

هدف:

مواد و روش‌ها:

یافته‌ها:

نتیجه‌گیری:

کلمات کلیدی:

استرس، شیوه مقابله‌ای، دانشجویان علوم پزشکی
با توجه به وجود عوامل استرس‌زای متعدد در زندگی و محیط آموزشی دانشجویان، باید خدمات مشاوره‌ای موجود در سطح دانشگاه و شهر را به آنها معرفی نموده و کلاس‌های آموزشِ روش‌های سالمِ مبارزه با استرس را برگزار کرد تا شاید بتوان از اثرات مخرب جسمی و روانی استرس بر این قشر کارآمد جلوگیری کرد.
آمار توصیفی نشان داد بیشترین عامل استرس‌زا، آینده نامعلوم در 6/13% دانشجویان بود. مهم‌ترین سیستم حمایتی، خانواده (2/89%) بوده و شایع‌ترین شیوه‌ی مقابله با استرس، راه‌های مقابله هیجان‌مدار با میانگین نمره 42/9± 11/47 (درحد خوب) در برابر راه‌های مشکل‌مدار با میانگین نمره 81/6±39/31 (درحد ضعیف) بوده است. نتایج آزمون‌های تی، تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون نشان داد که شیوه‌های مقابله هیجان‌مدار با زنده بودن والدین (025/0 =P) و جنس (00/0=P) و شیوه‌های مقابله مشکل‌مدار با مقطع تحصیلی (00/0 =P)، جنس (00/0 =P) و سن (00/0 =P) ارتباط معنا‌داری داشته اند.
پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است. نمونه‌ها شامل 250 دانشجوی پرستاری، مامایی و فوریت‌های پزشکی شهر ایرانشهر بودند که در زمان اجرای پژوهش (اردیبهشت تا خرداد 1389) مشغول به تحصیل و به روش تمام شماری انتخاب شدند. ابزارهای جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، منابع استرس‌زا، نوع سیستم حمایتی و پرسشنامه شیوه‌های مقابله‌ای جالوویس بود. جهت تعیین اعتبار ابزار پژوهشگر ساخته، از نظرات اصلاحی ده نفر از اعضای هیئت علمی استفاده شد. پایایی پرسشنامه پژوهشگرساخته نیز ضریب آلفای کرونباخ به شیوه همسانی درونی، 64/0 به دست آمد. پایایی ابزار استاندارد جالوویس با استفاده از آزمون – باز آزمون با فاصله یک ماه 87/0 = r بود. پرسشنامه‌ها توسط واحدهای پژوهش تکمیل شده و داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های تحلیل واریانس یک طرفه، تی و تحلیل همبستگی در نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند و سطح معنی‌داری 05/0 در نظر گرفته شد.
هدف از مطالعه مذکور، تعیین منابع استرس‌زا و شیوه‌های مقابله با آن در دانشجویان پرستاری، مامایی و مرکز فوریت‌های پزشکی بوده است.
آموزش، تجربه‌ای پر‌استرس به ویژه درحرف پزشکی است، بگونه‌ای که آگاهی به منابع ایجادکننده و نحوه برخورد با آن بسیار مهم است.
  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 2973 بار   |   دفعات چاپ: 1042 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 108 بار   |   0 نظر
فصلنامه مدیریت پرستاری Quarterly Journal of Nursing Management
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4645