[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تسهیلات پایگاه::
سازمان نظام پرستاری::
تماس با ما::
::
سازمان نظام پرستاری

سازمان نظام پرستاری

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله پژوهشی پرستاری ایران

مجله پژوهشی پرستاری ایران

..
Scientifc Information Database
AWT IMAGE
..
فرم ها
..
سامانه نشریات پرستاری کشور

AWT IMAGE

..
:: دوره 4، شماره 1 - ( بهار1394 1394 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط اشتیاق شغلی پرستاران با توانمندی ساختاری و بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار
مریم سلمانی مود* ، سید ابوالفضل وقار سیدین2
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، کارشناس ارشد پرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی شرق کشور، مربی و عضو هیأت علمی دانشکده پرستاری- مامایی بیرجند، ، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، m.salmani@bums.ac.ir
2- دکترای پرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی شرق کشور، استادیار وعضو هیأت علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران – waghars@bums.ac.ir
چکیده:   (11877 مشاهده)

مقدمه: با عنایت به این که اشتیاق شغلی پرستاران با پیامدهایی چون تعهد سازمانی و رضایت شغلی مرتبط است، تلاش جهت ارتقاء آن ضروری به نظر می‌رسد. اولین گام در رسیدن به این هدف، تعیین عوامل مؤثر بر اشتیاق شغلی است که در این زمینه، مطالعات انجام شده در ایران بسیار محدود است. هدف: بررسی ارتباط توانمندی ساختاری و بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار با اشتیاق شغلی پرستاران و برخی عوامل موثر بر آن در میان پرستاران شاغل بوده است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی و توصیفی-تحلیلی، داده‌ها به روش نمونه گیری هدفمند از میان 400 پرستار (حداقل دارای یک سال سابقه کار و دارای مدرک کارشناسی پرستاری) شاغل در 6 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1393 جمع-آوری گردید. اطلاعات با پرسشنامه‌ جمع‌آوری گردیدند؛ اشتیاق شغلی با ابزار اشتیاق شغلی اتریچ (2003) (Utrecht Work Engagement Scale)، توانمندی ساختاری با پرسشنامه شماره 2 شرایط محیط کاری (2001) (Conditions of Work Effectiveness Questionnaire-II) و ابزار سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار (Workplace Incivility Scale, (2001 ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مطالعه حاضر، آلفای کرانباخ جهت پایایی برای 3 پرسشنامه مذکور به ترتیب 88/0، 92/0 و 92/0 بود. داده‌ها در نرم افزار SPSS (نسخه‌ی 16) با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی تست مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون چندگانه در سطح معنی‌داری 05/0 p< تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: میانگین کلی نمره اشتیاق شغلی، توانمندی ساختاری و بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار به ترتیب (19/19) 09/64، (29/3) 21/16 و (76/0) 95/1 بود که نشاندهنده اشتیاق شغلی و توانمندی ساختاری متوسط و سطوح پایین بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی درک شده در محیط کار است. اشتیاق پرستاران در مطالعه با درک آنان از توانمندی ساختاری همبستگی مثبت و معنی‌داری نشان داد (05/0 p< ،37/0r=). لیکن، بین اشتیاق شغلی با سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی تجربه شده توسط پرستاران ارتباط معنی‌داری مشاهده نگردید (05/0 p˃). همچنین، بین توانمندی ساختاری درک شده توسط پرستاران با سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار نیز رابطه منفی معنی‌داری وجود داشت (05/0 p< ،26/0r=-). توانمندی ساختاری، جنسیت، سن و وضعیت تأهل مجموعاً 19 درصد از واریانس اشتیاق شغلی را تبیین نمودند. نتیجه‌گیری: مدیران پرستاری به منظور ارتقاء هرچه بیشتر اشتیاق شغلی پرستاران و کاهش هرچه بیشتر بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار آنها ازم است راهکارهایی را جهت توانمندسازی ساختاری در بیمارستان لحاظ نمایند.

واژه‌های کلیدی: اشتیاق شغلی، سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار، پرستاران، توانمندی ساختاری
متن کامل [PDF 684 kb]   (4635 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/6/12 | پذیرش: 1393/12/27 | انتشار: 1394/5/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

salmani mud M, vagharseyyedin S A. Relationship between nurses’ work engagement, structural empowerment, and workplace incivility. مدیریت پرستاری 2015; 4 (1)
URL: http://ijnv.ir/article-1-251-fa.html

سلمانی مود مریم، وقار سیدین سید ابوالفضل. ارتباط اشتیاق شغلی پرستاران با توانمندی ساختاری و بروز سوء رفتارهای کلامی و غیر کلامی در محل کار. فصلنامه مديريت پرستاري. 1394; 4 (1)

URL: http://ijnv.ir/article-1-251-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 1 - ( بهار1394 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مدیریت پرستاری Quarterly Journal of Nursing Management
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 48 queries by YEKTAWEB 4645