مقدمه: انسان به عنوان موجودی اجتماعی، همواره از سوی انتشار بیماریهای واگیردار در مخاطره بوده است. هر چند با توسعه بهداشت، ارتقاء نظام درمانی و پیشرفت علم پزشکی انتشار بیماریهای واگیردار رو به کاهش گذاشته است؛ اما همواره این بیماریها تهدیدی برای جوامع بشری محسوب میشوند. امروزه؛ بیماری کرونا به عنوان یک ویروس جدید همچنان در سرتاسر جهان رواج دارد و دولتها را وادار میکند تا تلاشهای خود را برای کاهش شیوع این بیماری افزایش دهند. هدف از مطالعۀ حاضر مدیریت بیماری کرونا در جهان و ارائه راهکارهایی از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
روش کار: مطالعۀ حاضر از نوع مطالعۀ مروری میباشد که بر پایۀ اطلاعات جمعآوری شده از جستجوهای متعددی از منابع اینترنتی در پایگاههای انگلیسی زبان از جمله گوگل اسکولار، امرالد، ساینسدایرکت و اسپرینگر با استفاده از واژگان کلیدی انگلیسی همچون COVID-19؛ Management Plan؛ Coronavirus 2019؛ Managing COVID-19؛ انجام گردید. لازم به ذکر است که 11 مقاله به عنوان منابع مربوطه و نهایی جهت بررسی این موضوع انتخاب شد.
یافته ها: با توجه به نبود درمان استاندارد و واکسن مؤثر برای کرونا ویروس جدید، بهترین راه در شرایط حاضر اجتناب از آلودگی؛ مدیریت و جلوگیری از انتشار آن است. جهت مدیریت بیماری کرونا و پیروزی در این نبرد علاوه بر شناخت کافی از این ویروس مهاجم و مسری، نیاز به اتخاذ تصمیمات کنترلی صحیح و به موقع از سوی کشورها و اهتمام به انجام اقدامات محافظتی و بهداشتی شخصی میباشد.
نتیجه گیری: این بیماری همهگیر نه تنها سبب نگرانی در سلامت جسمی شده؛ بلکه سبب بروز تعدادی از بیماریهای روانشناختی از جمله استرس و اضطراب نیز میشود. لذا در این شرایط حفظ و مدیریت سلامت روان افراد ضروری است. همچنین جلوگیری از ابتلا به عفونتهای بیمارستانی با تقویت مدیریت کادر پزشکی و بیماران بسیار ضروری است. آموزش بهداشت در زمینه دانش در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری نیز حائز اهمیت است.