دانشگاه پیام نور، تهران،ایران، آمل دانشگاه پیام نور ، bahmani.akbar@gmail.com
چکیده: (5641 مشاهده)
مقدمه: انتشار کرونا ویروس جدید به¬عنوان یک بیماری همه گیر باعث سرازیری بیمار بیش از ظزفیت اورژانس ها و بخش های مراقبتی¬بیمارستانی شده و با توجه به تعدد مراجعات و ماهیت استرس زای آن پرستاران را در معرض فرسودگی قرار داده است .لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر نوبت های کاری در شرایط کرونا بر فرسودگی شغلی کارکنان با نقش میانجی استرس ابتلا به کرونا پرداخته است.
روش : پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر جمعآوری دادهها از نوع تحقیقات توصیفی از شاخه مطالعات میدانی به شمار میآید که روش انجام آن بصورت پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش پرستاران شاغل در بیمارستان امام خمینی شهرستان آمل به تعداد 250 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نمونهای به حجم 151 نفر انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. در تحلیل دادهها از روش مدلسازی معادلات ساختاری و جهت سنجش برازش مدل پژوهش و آزمون فرضیهها از نرمافزارهای SPSS 22 و Amos22استفاده شد.
یافتهها: یافته ها نشان داد که مدل پژوهش از برازش خوبی برخوردار است. اختلال ناشی از نوبت کاری بر فرسودگی شغلی و استرس ابتلا به کرونا در پرستاران تاثیر معناداری دارد. استرس ابتلا به کرونا بر فرسودگی شغلی پرستاران تاثیر معناداری دارد. همچنین استرس ابتلا به کرونا بخوبی رابطه میان نوبت کاری و فرسودگی شغلی را تسهیل میکند.
نتیجهگیری: یکی از چالشهای پیش روی پرستاران در همه گیری کرونا اثرات ناشی از شیفت های کاری بوده است. نوبت های کاری همراه با استرس ابتلا به کرونا و تعداد زیاد مراجعات و بستری ها ، منجر به عدم¬تمرکز و فقدان انرژی جهت انجام اهداف شغلی خواهد¬شد، عدم تعادل منجر به خستگی، عملکرد ضعیف و کاهش کیفیت زندگی و در نهایت فرسودگی میشود.
bahmani A. Investigating the effect of work shifts in coronary conditions on burnout of employees with the mediating role of coronary stress. مدیریت پرستاری 2020; 9 (4) :20-26 URL: http://ijnv.ir/article-1-736-fa.html
بهمنی اکبر. بررسی تاثیر نوبت های کاری در شرایط کرونا بر فرسودگی شغلی کارکنان با نقش میانجی استرس ابتلا به کرونا. فصلنامه مديريت پرستاري. 1399; 9 (4) :20-26